maandag 2 februari 2015

Het detail weer het belangrijkst in de detailhandel

Vandaag vond ik een leuke blog die ik je niet wilde onthouden, geschreven door blog.royalty.nl met de titel: Als je koopvee je winkel zat is....Kortom lege straten zeg maar....een net iets te negatieve titel naar m'n zin en het dekt de lading niet in mijn optiek, dus op zoek naar de essentie (zie ook de blog 144 karakters echte aandacht)Begin van de blog:
"Je gooit een partij eenheidsworst in een hal. Je plakt er een sticker op. Je zet er een 16-jarige bij die niets over je producten kan vertellen en die geen verstand heeft van mensen. Vervolgens ga je failliet en wijt je het aan de economische omstandigheden. Dat is retail anno 2015.
Als het faillissement van Schoenenreus en House of Shoes iets duidelijk maakt, dan is het dat het winkelend publiek in de fysieke retail klaar is met zielloze meuk. Dat kan altijd goedkoper en kopen we bij voorkeur online. In China. Zonder verzendkosten. Detailhandel gaat door een dal omdat Internet simpelweg over robots beschikt die geen fout maken en daarom beter is in het emotieloos bedienen van koopvee.

Maar Primark en Action dan? Succesformules zeggen retailguru’s. Onzin. Dit soort meuk-winkels zijn relevant totdat de Internet-formules de laatste kreukels uit hun online model hebben gestreken. Troeppooiers gaan binnen een jaar of 5 ten onder aan gratis bezorging op de dag van aankoop, 3D scanners voor het opmeten van maten en hologrammen voor een presentatie van het gekochte goed. We lachen (ex) communistische landen uit om hun door de overheid gerunde zielloze warenhuizen, maar zien niet in dat we de markt hier dezelfde situatie hebben helpen creĆ«ren en daarmee zelf complete binnensteden hebben vernachelt.

En nu wordt er geruimd in retail. Grote zielloze formules gaan stuk. Deze week dus een paar schoenenboeren zonder toegevoegde waarde, binnenkort gevolgd door Hema, V&D en Miss Etam. Wat overblijft zijn kleinere winkelgebieden met sfeer, vol kleinschalige winkels waar het personeel het verschil maakt.

Winkelbediende – net als horecamedewerker – wordt weer een functie waar je iets voor moet kunnen. Je moet mensen begrijpen, helder kunnen communiceren en het nodige van je product weten. In schoenenwinkels gaan we weer een wreef en de breedte van de voet opmeten. We gaan terug naar waar de retail vandaan komt. Detail wordt weer het belangrijkst onderdeel van Detailhandel. "
Einde blog


Het detail is het belangrijkste in de detailhandel.... zoals eerder geschreven, succes komt als alles klopt....tot t laatste detail. Je klant moet je altijd en overal kunnen vinden en je kunnen doorverzijzen naar hun sociale netwerk. Alles moet je doen om een maar zo groot mogelijk bereik te verkrijgen en dat kan tegenwoordig best eenvoudig mits je het maar goed inregeld. Een webshop kan je die extra boost geven aan je fysieke winkel! Dus tis geen kwestie van Of/Of maar van EN/EN!

Happy (online) Sales!
Cornelis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten