zondag 13 juli 2014

DatGaanWeDoen!


Met Croqqer zijn we stevig aan de weg aan het timmeren en om meer bekend te krijgen werken we samen met RTL4 De Klusbrigade. Het is heel simpel: Het buurthuis, sportvereniging en/of scouting gebouw wordt in 2 dagen tijd flink onder handen genomen. een echte make over.

RTL zorgt voor de sponsoring, de lunch, avond eten, het buurthuis voor de handjes "samen meer gedaan krijgen" is het credo.

Vorige week vrijdag wisten we nog niet dat we dit weekend al in Amersfoort aan de slag konden gaan. Ik had bij de redactie buurthuis De Witte Vlinder van Kruiskamp Onderneemt! opgegeven, een vurig betoog geschreven waarom ik vond dat ze het verdienden.

Zij hebben in een hele korte tijd van een "afgebrand dorp" een prachtige wijkontmoetings plaats gemaakt en inmiddels ook al huurders wat weer voor de nodige inkomsten zorgt maar 't blijft natuurlijk allemaal enorm knijpen. vragen, schooien, ritselen...maar goed de drijvende krachten Gemma en Jeroen laten zich niet echt snel uit t veld slaan en via de BurgerBorrel van paar maanden geleden hoorde ik van hun wensen.

Genoeg achtergrond. DatGaanWeDoen! staat ook voor onthouden, regelen en ACTIE....hierbij de foto's voor en na. Het gebouw zat onder grafiti en andere kunstuitingen, onbehandelde muren, 100-en gaten in de kozijnen.... EINDRESULTAAT! Na 2 dagen met ongeveer 8 man noeste arbeid


De uitzending is 10 augustus om 16:50 RTL 4 en wie weet......zie je mij ook nog even in beeld...maar das niet eer dan een vaag vermoeden ;-)


Weet jij ook een buurthuis en/of andere vereniging die hulp kan gebruiken maar dan zonder TV opnames? Ik heb een heel draaiboek, een platform waar je vrijwilligers kunt werven en begeleidt deze dagen ook voor een zeer acceptabele vergoeding. Mail naar datgaanwedoen@gmail.com of naar cornelis@croqqer.com

Go out and make a difference!

Hartelijke groet,
Cornelis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten